Gel za prirodnu repigmenatciju kose

4step

Sa Strategy 4 steps postepeno i diskretno možete vratiti pigmentaciju kose od bijele ili sive preko smeđe do tamno smeđe. Kao što gubitkom pigmenata kosa bijeli tako Strategy 4 steps postepeno vraća pigment dlake, na sasvim prirodan način.
Kada se Strategy 4 steps gel aplicira, on se apsorbira u dlaci, integrira s proteinom dlake i obnavlja pigment. Količina novodobivenih pigmenata nakon samo jednog nanošenja je dovoljna za svijetlo smeđu boju dlake, ali ne i za drastične promjene boje. Zato je repigmentacija sa Strategy 4 steps veoma diskretna, bez šokantne promjene boje. Čak i jedna aplikacija je dovoljna za prirodnu pigmentaciju kose, naročito kod potpuno bijele kose. Sa svakom slijedećom aplikacijom gela, količina pigmenta dlake je veća i boja kose je sve intenzivnija, sve do dobivanja tamno smeđe boje.
Druga značajna karakteristika ovog preparata je što ne mjenja boju kose koja nije sijeda. Dakle, djeluje samo na sivu ili bijelu kosu, a ne na već pigmentiranu kosu. Vaša prirodna boja kose će biti zadržana.
Važno je naglasiti da Strategy 4 steps, za razliku od ostalih kemijskih proizvoda za bojenje kose, ne sadrži hidrogen, amonijak, niti kancerogene materije. Kosa je nakon tretmana zdrava, meka, sjajna i pigmentirana. Pigment se ne ispire, ali za održavanje efekta potrebno je nanošenje jednom na mjesec.