EVALUIRAJTE KOLIKO STE KOSE IZGUBILI

 

evaluirajte koliko ste kose

Faktor 1 – Oblik ispadanja kose: Ispadanje kose kod muškaraca može slijediti nekoliko obrazaca. Najčešći obuhvaća gubitak kose u zaliscima, zatim tjemenom dijelu i polako na kruni glave. Norwood-Hamiltonova klasifikacija je najkorištenija metoda za određivanje uznapredovalosti gubitka kose, odnosno stupnja ćelavosti. Klasifikacija je dobra i u svrhu procjene daljnjeg kretanja prorijeđenja ukoliko se ništa ne poduzme po tom pitanju.

Faktor 2 – Odgađanje tretamana: Suvremeni tretmani protiv ispadanja kose su najuspješniji kod onih pacijenata koji nisu predugo čekali s početkom rješavanja problema s ispadanjem kose. Proces ispadanja kose traje godinama i istina je da što duže čekate s početkom terapije, to ćete teže vratiti izgubljenu kosu. Mladi muškarci koji sad počinju s tretmanima mogu biti prvi muškarci u povijesti koji će, umjesto da je izgube, uspjeti sačuvati svoju kosu. Upamtite pravilo: gdje još ima kose, možete je ojačati!

Faktor 3 – Postotak izgubljene kose: Postotak kose koju ste izgubili je golemi faktor pri odluci o tome s kojim tretmanom početi. Ako ste zadovoljni s gustoćom koju imate sad, onda je samo tretman održavanja dovoljan, dakle adekvatni šampon i njega kose, te zdrav životni stil. No ako ste izgubili dosta kose i vizualno je uočljivo prorijeđenje, tada je ipak potreban intenzivan tretman koji obuhvaća lokalnu terapiju tonicima za rast kose, lasersku biostimulaciju i mezoterapiju. Ukoliko ste trajno izgubili kosu, možete biti kandidat za transplantaciju.

Ako vam je potrebna pomoć u evaluaciji i planiranju tretmana za rast kose, obratite se našim liječnicima triholozima.