BUČINE SJEMENKE ZA ZDRAVU KOSU

sjemenkeBučine sjemenke kroz cijelu su godinu lako dostupne u mnogim trgovinama i prodavaonicama zdrave hrane.

Ulja u njihovom sastavu bogata su linoleinskom i oleinskom kiselinom koje su poznate po svom učinku sprečavanja proizvodnje kancerogenih stanica. Također su odličan izvor vitamina A, C, E, K i B. Dok vitamini B skupine potiču rast kose, vitamin C regulira proizvodnju sebuma koji djeluje kao prirodni balzam za kosu. Vitamini A i K od presudne su važnosti za zdravlje vlasišta i snagu dlake, a vitamin E za njezin sjaj. Sjemenke sadrže i minerale poput cinka, magnezija, sumpora, kalcija i željeza. Sve ove hranjive tvari poboljšat će Vaše cjelokupno zdravlje, a samim time i zdravlje Vaše kose i vlasišta.

Bučine sjemenke u svom sastavu imaju kukurbitin, jedinstvenu aminokiselinu koja se smatra odgovornom za njihov pozitivan utjecaj na rast kose. Vjeruje se da ulje iz sjemenki bundeve utječe na nivo testosterona i drugih androgena u tijelu. Prepune su omega-3 masnim kiselinama, čime jačaju kosu, čine je mekšom i sjajnijom.

Smatraju se odličnim namirnicama zahvaljujući svom bogatstvu proteinima, vlaknima, vitaminima, mineralima i mastima. Zato, dodajte bučino ulje salatama, grickajte sjemenke kao užinu ili ih uključite u jutarnji obrok sa žitaricama. Dnevno konzumiranje šake bučnih sjemenki može doprinijeti borbi za rast i zdravlje kose.